Weidevarkens

Weidevarkens

 

Op een kleine afstand van onze winkel kun je de weidevarkens buiten zien lopen. Ze zijn vrij te bezoeken middels een wandelpad over het boerenland met zitbankjes.

De biggen kunnen de hele dag rennen, wroeten, luieren, en met elkaar spelen. Elk nestje heeft een eigen onderkomen in een begroeide plaggenhut bedekt met een dikke laag zand. In de winter houdt de aarde de koude tegen, in de zomer biedt het verkoeling. Als de biggen groot genoeg zijn, dan gaan ze met enkele groepjes naar een ander weiland met onderkomen.

Kom zelf kijken bij de wei van boerderij Den Elshorst, Esbeeksedijk 4 in Baarschot gemeente Hilvarenbeek.

 

De weidevarkens kunnen vers gras of kuilgras eten, zo veel als ze maar willen. Verder krijgen ze dagelijks een beperkt porti brokjes gemengd met gehakselde maïs en zonnebloemen. Door het vele ruwvoer en lichaamsbeweging  groeien de dieren langzaam en zijn kerngezond. Hierdoor zijn medicijnen overbodig en garanderen wij antibioticavrij weidevarkensvlees.

Als u vragen heeft over de dieren of de boerderij stel ze gerust aan de boer via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bij Den Elshorst worden al tientallen jaren gasten op het erf ontvangen.

Hierdoor zijn vele nieuwe ideeën ontstaan waaronder het houden van deze weidevarkens.

Het streven is maximale diervriendelijkheid en zo toegankelijk mogelijk voor U als consument.

De dieren krijgen de ruimte en tijd om op het juiste gewicht te komen, hierdoor ontstaat het mooie gerijpte weidevlees.

Wij verwerken dit weer tot authentieke topproducten, van kop tot staart, van karbonade tot boterhamworst, van varkenshaas tot heerlijke zult, van rauwe ham tot hamburger.

Recepten

Wekelijks sturen wij een recept voor een smakelijke avondmaaltijd!